Budgetbeheer

Met budgetbeheer komt er rust in uw financiële situatie en worden nieuwe schulden (voor vaste lasten) voorkomen. Daardoor worden problemen als huisuitzetting, afsluiting van gas, water, licht en het ontstaan van achterstanden in betalingen die extra kosten veroorzaken voorkomen. Budgetbeheer moet een cliënt zelf vrijwillig aanvragen.

Door Moors Bewind wordt budgetbeheer alleen uitgevoerd in de aanvraagfase van Beschermingsbewind. Budgetbeheer is altijd een tijdelijke (maatwerk) oplossing, tijdens de periode van budgetbeheer wordt beschermingsbewind aangevraagd. Budgetbeheer stopt op het moment dat het beschermingsbewind is uitgesproken door de Rechtbank.

Nadat de overeenkomst voor Budgetbeheer getekend is, start Moors Bewind met o.a.:

1. Het wijzigen van het postadres van alle financiële post in het postadres van Moors Bewind. (niet verplicht)
2. Het opmaken van een budgetoverzicht, budgetplan en plan van aanpak.
3. Het beheren van de inkomsten door middel van een beheerrekening en het betalen van de vaste lasten (o.a. de woonlasten/energie/zorgpremie).
4. Tevens zorgt Moors Bewind dat er op een aparte leefgeldrekening wekelijks het huishoudgeld voor de boodschappen gestort wordt.

Moors Bewind kan U eventueel helpen bij het aanvragen van o.a. bijzondere bijstand, huur- en zorgtoeslag.

Moors Bewind zorgt dat haar cliënten de mogelijkheid hebben om in te loggen in zijn/haar eigen digitale dossier, zodat de cliënt direct ziet wat de actuele status is van zijn/haar financieel beheer.

Voor aanmelding of indien u aanvullende informatie wenst kunt u het contactformulier gebruiken.

Na aanmelding ontvangt u het intakeformulier met een overzicht van de benodigde intakedocumenten en wordt in overleg een intakegesprek gepland.

Terug naar hoofdpagina